Soorten zonnepanelen

In Nederland zijn er verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar voor woningen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. De meest voorkomende types zijn glas/folie en glas/glas panelen. De glas/glas panelen zijn duurder in aanschaf, maar kennen wel een hogere opbrengst.

Naast type zonnepaneel, is het ook belangrijk om de juiste combinatie te kiezen met de omvormer. De omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in 230 volt die uit het stopcontact komt. Bij Duurtech werken we met de omvormers van de A-merken SolarEdge, Enphase en Solis .

Door de nauwe samenwerking met deze merken is Duurtech gespecialiseerd in de installatie ervan. Heeft u een voorkeur voor een ander merk of leverancier, ook dat is geen probleem. We denken graag met u mee.

Onderconstructie

Wij besteden zorgvuldige aandacht aan de onderconstructie en montagematerialen van de zonnepanelen. Welke onderconstructie we kunnen gebruiken, hangt af van het soort dak. Bij een schuin dak zijn de dakpannen en de hoek van het dak bepalend. Bij platte daken is de soort en vorm van de dakbedekking van belang om de juiste constructie te maken. We bekijken altijd ter plaatse wat voor uw dak de beste oplossing is.

Afwijkend dak

Heeft uw woning een afwijkend dak of een niet veel voorkomende ligging? Geen enkel probleem voor ons. We hebben de afgelopen jaren een groot aantal afwijkende woningen en daken voorzien van zonnepanelen.

indaksysteem zonnepanelen

Indaksysteem zonnepanelen.

Keuze zonnepanelen

De keuze welke zonnepanelen het meest geschikt zijn voor u, hangt af van verschillende factoren: de ligging van uw woning, de oriëntatie van het dak en uw energiebehoeften. Daarom bekijkt Duurtech altijd op locatie welke optie het beste past bij uw situatie. Voor ons is iedere installatie maatwerk. We geven u persoonlijk advies welk soort panelen, omvormer en constructie voor u het beste geschikt is.

Heeft u belangstelling?

Particulieren kunnen met dit formulier een offerte aanvragen.
Bent u zakelijk geinteresseerd in zonnepanelen? Bekijk dan onze zakelijke pagina over zonnepanelen.

Salderingsregeling

De salderingsregeling voor zonnepanelen is een belangrijk onderdeel van het energielandschap in Nederland. Doel van de regeling is om het gebruik van zonne-energie aan te moedigen. Deze regeling stelt consumenten met zonnepanelen in staat om de opgewekte stroom die ze niet direct gebruiken, terug te leveren aan het net. In ruil daarvoor ontvangen ze een vergoeding, die meestal gelijk is aan de prijs die ze betalen voor elektriciteit. Dit proces heet salderen.

Wat is de salderingsregeling

De salderingsregeling werkt als volgt: wanneer u zonnepanelen op uw dak hebt, wekken deze elektriciteit op. Als u op een bepaald moment meer energie opwekt dan u verbruikt, wordt de overtollige energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Uw energieleverancier houdt bij hoeveel energie u hebt teruggeleverd en hoeveel energie u van het net hebt afgenomen. Deze twee waarden worden tegen elkaar weggestreept (gesaldeerd), waardoor u alleen betaalt voor het nettogebruik van energie.

Een voorbeeld:

U verbruikt per jaar 4.500 kWh en uw zonnepanelen leveren 3.500 kWh per jaar. Uw huishouden verbruikt 2.500 kWh van de opgewekte zonne-energie. U levert 1.000 kWh aan energie terug neemt nog 2.000 kWh af bij uw energieleverancier. Dit wordt gesaldeerd en zo ontvangt u een netto (jaar)afrekening van 2.000 kWh – 1.000 kWh = 1.000 kWh.
U betaalt dus slechts 1.000 kWh.

Veranderingen regeling

De Nederlandse overheid heeft plannen aangekondigd om de salderingsregeling geleidelijk af te bouwen tussen 2023 en 2031. Dit betekent dat consumenten in de toekomst mogelijk minder zullen kunnen salderen en dat ze een deel van de teruggeleverde energie tegen een lager tarief vergoed zullen krijgen.

Boetes en mogelijke kosten

Hoewel de salderingsregeling voordelig kan zijn voor consumenten, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten om boetes en extra kosten te vermijden:
• Overschrijden van limieten: Sommige energieleveranciers hanteren limieten voor de hoeveelheid energie die u kunt terugleveren. Als u deze limieten overschrijdt, kunnen er kosten in rekening worden gebracht.
• Verandering van energiecontract: Als u van energieleverancier verandert, kan het zijn dat uw nieuwe leverancier andere voorwaarden hanteert voor salderen. Lees daarom altijd goed de voorwaarden van uw nieuwe contract om onaangename verrassingen te voorkomen.
• Afbouw van salderingsregeling: Zoals eerder vermeld, zal de salderingsregeling in de komende jaren worden afgebouwd. Dit kan invloed hebben op uw besparingen. Houd de ontwikkelingen in de gaten en overweeg uw opties.

Kortom
Het kan dus (zeer) interessant zijn om te investeren in een thuisaccu of energie-opslag.

particulier zonnepanelen

Terugverdientijd van zonnepanelen

0% BTW voor consumenten

Een ander voordeel van het investeren in zonnepanelen is dat consumenten geen btw hoeven te betalen over de aanschaf en installatie ervan. En omdat het 0% tarief geldt, heeft u ook geen extra administratie om de btw terug te vragen.

Kies voor duurzaamheid en besparingen

Met zonnepanelen verlaagt u niet alleen uw energiekosten, maar draagt u ook bij aan een schonere en duurzamere toekomst. De salderingsregeling, de vrijstelling van BTW voor consumenten en de relatief korte terugverdientijd maken zonnepanelen een verstandige investering. Zeker als u uw ecologische impact wil verminderen en tegelijkertijd wil besparen op de energierekening.
Bent u klaar om de overstap te maken naar zonne-energie? Vul dan nu ons aanvraagformulier in en laat ons u helpen bij het realiseren van een groenere toekomst.

Klaar voor de overstap?

Bent u klaar om de overstap te maken naar duurzame energie? Vul dan nu ons aanvraagformulier in en laat ons u helpen bij het realiseren van een groenere toekomst!

Interesse om bij Duurtech te komen werken? Bekijk onze vacature voor installatiemonteur!

Kent u iemand voor wie dit mogelijk interessant is? Geef het gerust door, alvast onze dank.


Copyright 2024 Duurtech - Website: Vavendel

Als u deze website blijft gebruiken, aanvaardt u de cookies. Wij registreren geen persoonlijke data, maar gebruiken cookies alleen voor statistieken.