Vele voordelen

Investeren in zonnepanelen biedt u als zakelijke klant een scala aan voordelen: financiële besparingen, fiscale voordelen en een verbeterd imago op het gebied van duurzaamheid. Bij Duurtech bieden we u maatwerkoplossingen die passen bij de specifieke behoeften en doelstellingen van uw bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe zonne-energie uw bedrijf ten goede kan komen.

Verlaging energiekosten en terugverdientijd

Ook de verlaging van uw (zakelijke) energiekosten speelt een belangrijke rol. Met zonnepanelen is uw bedrijf minder afhankelijk van het elektriciteitsnet, u wekt immers zelf duurzame energie op. Dit geeft een aanzienlijke besparingen op de energierekening op de lange termijn.
Steeds meer consumenten en bedrijven geven de voorkeur aan samenwerkingen met milieubewuste partners. Door over te stappen op zonne-energie laat uw bedrijf zien dat het zich inzet voor duurzaamheid, wat kan leiden tot een positiever imago en meer klantenbinding.
De initiële investering in zonnepanelen kan aanzienlijk zijn, de terugverdientijd is over het algemeen kort. Dit varieert van 3 en 6 jaar, afhankelijk van verschillende factoren zoals energieverbruik, subsidies en belastingvoordelen.

Fiscale voordelen

Voor u als zakelijke klant is het investeren in zonnepanelen extra aantrekkelijk door de investeringsaftrek. Als bedrijf kunt u door deze fiscale stimulans een percentage van de investeringskosten aftrekken van de belastbare winst. Dat resulteert in aanzienlijke belastingbesparingen voor uw bedrijf. Het exacte percentage dat afgetrokken mag worden, varieert en wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid. Voor investeringen in duurzame energie, waaronder zonnepanelen, zijn deze percentages vaak gunstig.
Daarnaast kunt u o.a. ISDE-subsidie aanvragen. Zakelijk kunt u ISDE-subsidie aanvragen voor de volgende apparaten:
▪︎ Zonnepanelen
▪︎ Aansluiting op een warmtenet
▪︎ Warmtepompen
▪︎ Zonneboilers
▪︎ Kleinschalige windturbine

ISDE-aanvragen

Duurtech kan u ondersteunen bij het aanvragen van deze subsidie. We bieden deze extra service zowel aan bij onze particuliere als aan zakelijke klanten. Het aanvragen van de subsidie verloopt via De Centrale.

Links naar de formulieren om ISDE-subsidie aan te vragen:
▪︎ Website De Centrale Zakelijk Zonnepanelen
▪︎ Website De Centrale Zakelijk

Rekenvoorbeeld: Een bedrijf investeert €50.000 in zonnepanelen met een investeringsaftrekpercentage van 10%. De berekening van de investeringsaftrek is als volgt:
▪︎ Investeringsaftrek = Investering x Investeringsaftrekpercentage.
▪︎ Investeringsaftrek = €50.000 x 10% = €5.000.
▪︎ Dit betekent dat het bedrijf een bedrag van €5.000 mag aftrekken van zijn belastbare winst.

Verzekering (Scope12)

Het aantal zonnestroominstallaties blijft toenemen. Helaas stijgt ook het aantal ondeskundig aangelegde installaties, met een hoger risico op problemen. De verzekeringspremies zijn hierdoor aanzienlijk gestegen, waardoor er behoefte was aan een oplossing.
Verzekeraars, brancheorganisaties en inspectiebedrijven hebben samen Scope 12 ontwikkeld zo dat zonnestroominstallaties voortaan voldoen aan duidelijke richtlijnen.
Stichting SCIOS is verantwoordelijk voor het kwaliteitssysteem van inspectie en onderhoud aan technische installaties, zoals Scope 12 voor zonnepanelen.
Tijdens de inspectie worden verschillende aspecten gecontroleerd, waaronder de draagkracht van het dak, de onderconstructie, connectoren en de brandbaarheid van dak materialen. Een succesvolle doorloop van de Scope 12-keuring vereist dat de zonnestroominstallatie veilig en van goede technische kwaliteit is.
Hoewel niet alle verzekeraars Scope 12 verplicht stellen, kan het zijn dat uw verzekeraar dit wel doet. Uiteraard begeleiden wij onze klanten bij de Scope12 inspectie.

Soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. De meest voorkomende types zijn glas/folie en glas/glas panelen. De glas/glas panelen zijn duurder in aanschaf, maar kennen wel een hogere opbrengst. Een ander voordeel: deze panelen zijn makkelijker te verzekeren.

Omvormers

Het is ook belangrijk om de juiste combinatie te kiezen van zonnepaneel met de omvormer. De omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in 230 Volt, die uit het stopcontact komt. Bij Duurtech werken we met de omvormers van SolarEdge en Solis.
Door de nauwe samenwerking met deze merken zijn we gespecialiseerd in de installatie ervan en de service erna. Heeft u echter de voorkeur voor een ander merk of leverancier, ook dat is bij Duurtech geen probleem. We denken graag met u mee.

Klaar voor de overstap?

Bent u klaar om de overstap te maken naar duurzame energie? Vul dan nu ons aanvraagformulier in en laat ons u helpen bij het realiseren van een groenere toekomst!

Kent u iemand die bij Duurtech zou willen werken?

Verwijs hem /haar gerust door naar onze vacature voor installatiemonteur!


Copyright 2024 Duurtech - Website: Vavendel

Als u deze website blijft gebruiken, aanvaardt u de cookies. Wij registreren geen persoonlijke data, maar gebruiken cookies alleen voor statistieken.